• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Pronaći počinioce i sprečiti eskalaciju nasilja

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić najoštrije je  osudio jutrošnji napad na srpske mladiće u selu Prilužje kod Vučitrna i zahteva od nadlešnih organa i međunarodne zajednice da u najhitnijem roku pronađu počinioce i spreče dalju eskalaciju nasilja nad Srbima na Kosovu i Metohiji.

“Nakon nedavnog ranjavanja Aleksandra Jeftića u Suvom Dolu i jutrošnjeg ranjavanja srpskog mladića u Prilužju sasvim je jasno da je u toku organizovana kampanja nasilja nad Srbima u pokrajini, i da je neophodno preduzeti najodlučnije mere kako bi se sprečilo da ekstremisti ugroze godinama građen mir” stoji u saopštenju diorektroa Kancelarije za KiM. .

Đurić naglašava da vlasti u Prištini moraju da se, ukoliko ne žele nekontrolisanu eskalaciju nasilja na Kosovu i Metohiji, jasno ograde od brutalnih i podmuklih etnički motivisanih napada na Srbe i da angažuju sve kapacitete kako bi zločinci bili privedeni pravdi.

“Očigledno protivnici mira i suživota na Kosovu i Metohiji na ovaj način nastoje da potkopaju nastojanja da se problemi na terenu rešavaju mirnim sredstvima i dijalogom i da kod Srba u pokrajini izazovu strah i nemir. Jutrošnji napad je još jedna potvrda neuspeha dela međunarodne zajednice da gotovo dve decenije od završetka ratnih sukoba na Kosovu i Metohiji uspostavi vladavinu zakona i uslove za siguran i dostojanstven život srpskog naroda” stoji u saopštenju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još