Rusija nikada neće prihvatiti da Kosovo bude nezavisna država

Rusija nikada neće prihvatiti da Kosovo bude nezavisna država niti da postane član UN, izjavio je danas ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

On je rekao da će Rusija podržati svaki kompromis po pitanju Kosova koji odgovara Srbiji, a koji bude postignut u okviru Rezolucije 1244 i Ustava Srbije.

Popović je, tokom posete manastiru Banjska, ukazao da Rusija čvrsto poštuje Rezoluciju 1244 i Ustav Srbije.
“Rusija će podržati rešenje za Kosovo koje je u okviru Rezolucije 1244 i Ustava Republike Srbije jer jedino takvo rešenje garantuje očuvanje mira i ekonomsku budućnost i za Srbe i za Albance”, rekao je Popović.
Srpski narod, kako je naglasio, može bezuslovno da računa na podršku Rusije.
“Juče sam se vratio iz Moskve, gde sam imao sastanke sa predstavnicima ruske vlade i rukovodiocima Jedinstvene Rusije. Poručujem Srbima na Kosovu da je Rusija uz srpski narod i Srbiju”, naglasio je Popović.
Dodaje da će u narednom periodu sa ruskim partnerima razgovarati o ekonomskoj pomoći srpskim zajednicama na Kosovu.
Ministar Popović se danas nalazi u poseti Kosovskoj Mitrovici gde će privrednicima sa Kosova biti predstavljeni programi podrške za razvoj inovacija i preduzetništva koje sprovodi Vlada Srbije.
Izvor Tanjug

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."