Arifi: Potrebno jedinstvo političkih snaga u dijalogu sa Srbijom

Šef delegacije Kosova u tehničkom dijalogu Avni Arifi rekao je da srpska strana ne pokazuje spremnost za održavanje sastanaka, u cilju implementacije postignutih dogovora.
U intervjuu novinama “Epoka e re”, on je rekao da su tražili od EU i zemalja članica da vrše pritisak na Srbiju za sprovođenje sporazuma, ali, prema rečima Arifija, oni su se oglušili o zahteve.
Po njegovoj proceni potrebno je jedinstvo političkih snaga na Kosovu u procesu dijaloga sa Srbijom.
Takođe, prema njegovim rečima, potrebno je da se pronađe prava formula između vlasti i opozicije, da bi se dijalog završio što pre i uspešno.
Izvor: RTK2

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."