Haradinaj: Kosovskom dijalogu potrebna nova snaga

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da je skeptičan povodom dijaloga Beograda i Prištine, jer u njemu učestvuju i posreduju isti ljudi već pet godina i ocenio da je potrebno da se u dijalog uključi “nova snaga”.

“Skeptičan sam da bi moglo doći do rezultata u ovom dijalogu, jer su tu isti ljudi, to su Mogerini i Angelina Ejnhorst, isti akteri tokom pet godina, predsednici Tači i Vučić”, rekao je Haradinaj, tokom konstitutivne skupštine Alijanse za budućnosti Kosova, partije na čijem je čelu.

Ne razumem kako se nešto odjednom može promeniti, ne razumem kako mogu odmah pokrenuti stvari, dodao je on. Prema njegovom mišljenju, jedini način da se dođe do promena je da se u dijalog uključi “nova snaga”.

“Zamislite, odemo u Brisel i vratimo se bez sporazuma o energetici, to je čak i mala stvar. Tražili smo novu snagu u dijalogu, da Amerikanci dođu”, podsetio je Haradinaj.

“Ako Amerikanci tvrde da je to pitanje Evrope, nastavićemo da sedimo za stolovima, dozvoliti da Evropa uzme stvari u svoje ruke, ali neka Nemačka pomogne”, istakao je Haradinaj, prenosi RTK2.

 

Izvor: Radio Kontakt plus / RTK2

Comments

Pročitaj još