Vulin: U dogovoru s Vučićem uzdržao sam se od odlaska na KiM

Ministar odbrane Aleksandar Vulin smatra da se Albanci plaše njegovih reči, te da su mu zbog toga zabranili ulazak na KiM na Vidovdan, ali i poručuje da, po savetu predsednika Srbije, neće reagovati na tu zabranu.

Aleskandar Vulin, u izjavi za “Tanjug”, kaže da ga iznenađuje da se njegovih reči “plaše i Evropljani, koji nam često drže lekcije o slobodi govora”.

“Pronašli su još jednu tačku koja ih spaja i povezuje, ovaj put to je uvođenje verbalnog delikta. Razgovarao sam sa predsednikom i vrhovnim komandantom Aleksandrom Vučićem i složili smo se da se uzdržim od bilo koje akcije koja bi se mogla iskoristiti kao opravdanje za nasilje prema Srbima koji obeležavaju Vidovdan”, rekao je Vulin, navodeći da zbog toga danas neće ići na KiM.

Dodao je, međutim, da neće prestati da misli i govori, ma koliko pokušavali da mu to zabrane.

Izvor: RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."