Kosovska policija: Proslava Vidovdana prošla mirno

Kosovska policija saopštila je danas da je proslava Vidovdana prošla mirno i bez bilo kakvih incidenata.

“Policija Kosova je na vreme preduzela sve prethodne mere pripremajući operativni plan za rukovodjenje bezbednosnom situacijom i obezbedila je održavanje javnog reda i mira”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je policija povećala bezbednosne mere za primenu reda i zakona u zemlji pre i posle manifestacije, osigurala slobodu kretanja za sve gradjane, izvršila potrebnu kontrolu saobračaja i njegovo preusmeravanje.

Navodi se i da je obezbedila pratnju i sigurnost za posebne ličnosti, kolone i grupe.

“Prema policijskim procenama na manifestacijama u Gračanici i na Gazimestanu je učestvovalo oko 700 lica. Kako Regionalna policija u Prištini i severu Mitrovice su obezbedili normalno odvijanje manifestacije i sa bezbednosnog aspekta ona je prošla dobro i bez ikakvog incidenta”, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: TV Most / Beta

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."