• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Ristićeva pretnja je ništa manje nego zločin mržnje

Povodom napada na predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, kroz pretnje pismom narodnog poslanika Slaviše Ristića, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, izjavio je da je to “ništa manje nego zločin mržnje”.

“Napad na predsednika naše srpske države na Vidovdan kroz brutalne pretnje ubistvom je ništa manje nego sraman čin mržnje onih kojima ne samo da nije svet Vidovdan kao praznik koji treba da ujedinjuje sve Srbe, već koji su očigledno dobili nalog da se na taj način ponašaju jer upravo je Slaviša Ristić čovek koji je u svoju sredinu dovodio albanske institucije a sada ne preza  da na najsvetiji srpski praznik preti smrću predsedniku Srbije”, izjavio je Djurić.

On je prokometarisao da Srbija “očigledno nije država Slaviše Ristića” jer da jeste on se ne bi na takav način i na ovaj dan tako ponašao.

“Iz Kosovske Mitrovice mogu samo da poručim da nas nikakve pretnje, bez obzira kroz čija usta su plasirane, neće ni pokolebati ni odvratiti od naše borbe, jedinstva, poverenja u predsednika Vučića koji se bori za sve ljude ovde na Kosovu i Metohiji”, istakao je Djurić.

Prema rečima Đurića, na nekog ko se bori za srpske interese na Kosovu i Metohiji, sa pretnjom ubistvom nasrće neko ko se, na žalost, dokazao delovanjem protivno interesu Srbije i pokušaju da razjedini srpski narod u teškim trenucima.

“To je sramotan zločin mržnje koji govori sam za sebe o tome koliko su visoki ulozi i koliko je nekome stalo da, koristeći ljude koji su po imenu i prezimenu Srbi pokušaju da u teškom trenutku razjedini naš  narod i dodatno oslabi naše pozicije u situaciji u kojoj se u veoma teškim okolnostima borimo da očuvamo ono što se nakon vladavine takvih kao što su Slaviša Ristić i drugi sačuvati može”, istakao je Djurić.

Narodni poslanik Slaviša Ristić uputio je predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pismo, u kojem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preti da će, ukoliko pokuša da postigne mir i potpiše sporazum sa Prištinom, “završiti kao ubijeni premijer Zoran Đinđić”.

Comments

Pročitaj još