• Početna>
  • Vesti>

Đurić i Šarčević uručili 40 računara prištinskom Univerzitetu

Povodom obeležavanja Dana Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, zajednička svečana sednica KONUS-a (Konferencije univerziteta Srbije) i SKONUS-a (Studentske konferencije univerziteta Srbije) održana je danas u sali rektorata Univerziteta.

Tom prilikom su direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, uručili Univerzitetu 20 računara i Studentskom parlamentu 20 računara i 5 tableta.

Laptopovi i tableti su donacija privrednika iz centralne Srbije, koja se realizuje u okviru nastavka akcije pomoći srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji, nakon razgovora predsednika Srbije sa građanima u Lapljem Selu.

Njih dvojica su ranije danas u mitrovačkoj bolnici obišli nedavno ranjenog mladića u Suvom Dolu, Aleksandra Jevtića, poželeli mu brz oporavak i ponudili pomoć nakon izlaska iz bolnice.

Svečana akademija povodom proslave Dana Univerziteta biće održana danas, sa početkom u 13 časova, u amfiteatru Fakulteta tehničkih nauka.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još