• Početna>
  • Vesti>

Sjajan debitantski nastup Natalije Savić “Čupke” za Srbiju

Takmičarka Kik-boks kluba „028“ iz Kos. Mitrovice Natalija Savić „Čupka“ debitovala je za juniorsku reprezentaciju Srbije. Osvajanjem zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu, ova mitrovčanka je na najlepši mogući način započela reprezentativnu karijeru.

Gostujući u programu Radija Kontakt plus Savićeva kaže da je njen prvi nastup za reprezentaciju Srbije protekao po planu, da je osvojila zlatnu medalju na Balkanskom prvenstvu u kik-boksu u Sarajevu i da je to nešto što su svi očekivali od nje.

‘’Imala sam dve borbe. U polufinalu sam imala meč protiv devojke iz Crne Gore, a u finalu meč protiv Makedonke. Stvarno su bila to dva dobra meča, dve iskusne protivnice. Nisam imala nekih poteškoća da ih pobedim. Dobila sam čisto oba meča, na poene. Pokazala sam svoju tehniku i veoma mi je drago zbog toga,’’- kaže Savićeva.

Natalija Savić nastupa za ‘’Kik-boks Klub 028’’ iz Kosovske Mitrovice. Njen trener u ovom klubu je Marko Božović. Osvrće se na uslove treniranja u Mitrovici.

’Poslednjih godinu dana sam trenirala u sali Medicinske škole, međutim tu nismo imali dobre uslove, nismo imali

džakove, nismo imali svu potrebnu opremu za treninge.

Međutim kondicione treninge i treninge snage sam radila u ‘’Crossfit Team 028’’, gde mi je bila posvećivana pažnja. Trenutno treniram u ‘’Crossfit Team 028’’, ostale treninge radim napolju sa svojim trenerom.’’

Natalija Savić do sada je osvojila 21 medalju i četiri pehara. Kaže da joj je najdraža ova najnovija medalja koju je osvojila u Sarajevu nastupajući za reprezentaciju Srbije na turniru na kojem je proglašena najboljom juniorkom.

Navodi da je velika čast braniti boje svoje zemlje. ‘’Osim što je velika čast i zadovoljstvo, to u stvari predstavlja i veliki pritisak. Svi težimo ka tome da prođemo što bolje i da se pokažemo u najboljem svetlu, jer ipak predstavljamo svoju državu,”- navodi Savićeva.

Ono što je očekuje sa reprezentacijom je SP u Italiji septembra. Kaže da plan priprema već postoji.

‘’Da, naravno da postoji plan. Tokom leta ma očekuju i neki kontrolni mečevi. Imam klupske pripreme sada krajem jula meseca. Početkom avgusta ću imati pripreme sa bokserima, a krajem istog pripreme sa kik-boks reprezentacijom. Naravno posle toga SP od 15-23 septembra,’’- kaže Savićeva.

Sledeći turnir na kojem učestvuje je u Nišu 8. jula.

‘’Spremna sam. Nastavljam naravno da treniram i nadam se da ću osvojiti i taj turnir!’’

Navodi da sve dosadašnje nastupe, uglavnom, finansira njena porodica i da je sponzora malo.

‘’Trenutno ne, odlaske na sva ta takmičenja plaća moja porodica. Doduše sada kada sam bila na ovom prvenstvu, troškove je platila reprezentacija. Inače sve ostalo plaća moja porodica,”- zaključuje Savićeva.

Izvor: Kontakt Plus radio

Comments

Pročitaj još