• Početna>
  • Vesti>

Godinu dana rada Udruženja roditelja “Podrži me”: Postojimo zahvaljujući humanim ljudima

Udruženje roditelja dece sa posebnim potrebama „Podrži me“ iz Kosovske Mitrovice obeležilo je danas godinu dana postojanja.

Na svečanosti koja je oviom povodom priređena ispred prostorija ovog udruženja,  uručene su plakete i zahvalnice najzaslužnijim  institucijama koje su u tih godinu dana pomogle lečenje dece i rad udruženja.

Predsednica udruženja Ivana Rakić  rekla je ovom prilikom da Udruženje danas  okuplja   110 porodica dece i mladih sa posebnim potrebama sa celog Kosova i Metohije.

„Našim osnivanjem i postojanjem u protekloj godini, ukazali smo na teške uslove i težak život koji ove porodice imaju. Prvo smo udruženje koje je zahvaljujući gospodinu Miloradu Arlovu iz Republike Srpske, povelo pedesetoro bolesne dece i mladih i njihove roditelje u Prijedor gde smo se u  javnoj ustanovi „Sunce Prijedor“ upoznali sa  profesionalnim radom te ustanove, družili se sa njihovom decom i roditeljima“ podsetila je Rakić.

Govoreći o planovima, Rakić je rekla da im je cilj da se prošire i postanu dnevni centar koji je potreban ovoj deci i njihovim roditelima, da će se truditi  im pruže aktivan edukativni rad i pomognu im da budu samostalni.

„Zahvaljujući humanim ljudima,  ova godina je bila uspešna averujem da će naredna biti još usšešnija“ rekla je Rakić i izrazila nadu da će i nadalje ovo udruženje uživati poverenje i podršku humanih ljudi.

Plaketu i zahvalnicu najpre je dobio predsednik Odbora Vlade Republike Srpske za pomoć  srpskom narodu  na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov .  Odbor j od samog osnivanja najveća podrška Udruženju – od prostorija u Nemanjinoj ulici, do masovne humanitarne akcije u kojoj je za ovo Udruženje,  narod Republike Srpske prikupio 36.000 evra.

I danas, od Odbora  udruženje je kao rođendanski poklon dobilo donaciju u visini 10.000 evra.

Obraćajući se porodicama i gostima, Arlov je zahvalio svima koji su dali podršku ovom udruženu i podsetio da je u prethodnoj humanitarnoj akciji u alrilu i maju, humanitarni broj pozvalo i na taj način doniralo novac preko 80.000 ljudi.

„Republika Srpska je jedna humana, od srca stvorena država koja zna šrta je muka , koja zna kako se ceni hrabrost,  da ceni ovu decu jer ih i u Republici Srpskoj, nažalost ima mnogo“ rekao je Arlov.

Zahvalnice su uručene i RHMK „Trepča“  kao prvoj instituciji čiji su radnici doneli odluku da na mesečnom nivou izdvajaju izvesnu svotu novca i uplaćuju je na račun udruženja „Podrži me“.

„Trepča će se truditi i nadalje da pomaže – skromno ali onoliko koliko može“ rekao je Momčilo Gvozdić koji je ispred ovog kombinata primio plaketu .

Zahvalnicu su dobili i predstavnici KFOR-a, koji su opremili prostorije udruženja nameštajem.

„Ovom malom donacijom hteli smo da pokažemo bliskost sa vašom organizacijom“ rekao je komandant regimente Međunacionalne specijalizovane jedinice pukovnik Marko Di Stefano.

Zahvalnice su uručene i Privremenom organu Opštine Kosovska Mitrovica,  firmi „Deksiko kids“ kao i ugostitelju iz Kosovske Mitrovice Aleksandru Arsenijeviću.

Deca okupljena u ovom udruženju izvela su prigodan program za dobrotvore koji su u proteklih godinu dana, omogućili udruženju „Podrži me“ da opstane, a njima olakšali borbu.

Comments

Pročitaj još