• Početna>
  • Vesti>

Aleksandar Kovalski, Ritam nereda i 357 na prvom “Vulkan festu” u Zvečanu

Prvi  muzički  festival “Vulkan fest” biće održan u Zvečanu ovog vikenda, 30. juna i 1. jula, najavili su danas organizatori.

Festival se održava na sportskom stadionu u Žitkovcu a  program dvodnevnog festivala bazira se na rejv odnosno pop-rok i  nešto tvrđim pank i metal  ritmovima.

„Prve festivalske večeri nastupiće nemački didžej Aleksandar Kovalski, a pored njega slušaćemo i Sugar Lobby, Trips and tiks, Marka Milosavljevića, Tarika Alića i Altina“ kaže portparol festivala Katarina Šulkić i dodaje da će prve večeri program početi u 21h.

Za drugo veče koje kreće u 20h,  Šulkić najavljuje nastup domaćih bendova Ritam nereda i 357, a od lokalnih grupa slušaćemo Hosenfefer+Psiho-sonic Boris, Omnibuse i Škart.

Cena ulaznica je 400 dinara za jedno, odnosno 600 dinara za obe večeri a prodajna mesta su kafeima Kuba, Ambijent, Borsalino,Luna  a postoji i mogućnost kupovine karata na kapijama festivala.

Tokom trajanja festivala, taksi udruženje „Profi“ će relaciju Kosovska Mitrovica Žitkovac voziti po ceni od 100 dinara bez obzira nba broj putnika, kažu organizatori.

Festival organizuje Nezavisna grupa mladih iz Zvečana  u saradnji sa NVO Lokalna inicijativa LINK  kroz projekat „Kulturna erupcija“ a donator je Evropska unija kroz projekat „Culture for change“ koji na Kosovu sprovode  Ćendra multimedia i Gete  institut.

„Nama je glavni cilj da zajedno sa mladima  koji su prethodnih godina organizovali najpre jednodnevnu, a potom i dvodnevnu žurku Brodolom, osnujemo novu organizaciju, tj. da njima podignemo kapacitete i da uz pomoć i stranih donatora i lokalnih samouprava, napravimo neki lokalni brend , nešto po čemu će naš  kraj postati prepoznatljiv“ kaže Marko Rakić ispred NVO LINK i član organizacionog odbora festivala.

Održavanje festivala svesrdno su pomogle lokalne samouprave  Kosovska Mitrovica i Zvečan, kaže Rakić.

Neposredno pred festival, u petak 29. juna u 16h, u centru Zvečana biće organizovana kreativna likovna radionica za učenike OŠ. Vuk Karadžić.

Iz NVO Lokalna inicijativa Link za sredinu avgusta najavljuju i Festival grafita koji će obuhvatiti sve četiri opštine na severu Kosova.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još