• Početna>
  • Vesti>

Mihajlović: Važno je intenzivirati dijalog između Beograda i Prištine

Važno je da se razgovori između Beograda i Prištine nastavljaju, ali i intenziviraju, izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihalović i dodala da je još važniji dogovor dve strane da će se svaki problem rešavati mirnim putem.

“Nadam se da će Priština to poštovati”, rekla je Zorana Mihajlović novinarima komentarišući jučerašnji nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, kome su prisustvovali sprski predsednik Aleksandar Vučić i kosovski predsednik Hašim Tači.

Prema njenim rečima, nastavak dijaloga je bitan kako za ljude koji žive u južnoj srpskoj pokrajini, tako i za budućnost dijaloga.

“Važno je i da intenziviramo dijalog između Beograda i Prištine, jer je došlo vreme da to pitanje rešimo zbog budućnosti Srbije”, ocenila je Mihajlović.

Upitana da prokomentariše izjave opozicije o mogućem referendumu i špekulacijama koje će pitanje biti postavljeno pred naciju, Mihajlović je rekla da opoziciju ne bi da komentrariše, jer su to, kaže, ljudi koji su nekada vodili Srbiju i koji su stvorili dosta problema, koje danas treba popraviti, “kako bismo od ništa, dobili nešto”.

“To ‘ništa’ nisu rezultati politike ove Vlade, već prethodnih vlada”, naglasila je Mihajlović.

Istakla je da će se predsednik Srbije “sigurno u nekom trenutku obratiti naciji”, a da je trenutno rano prognozirati na koji će način biti realizovan referendum.

“Hajde da vidimo kako će ići razgovori sa Prištinom, da li će se intezivirati, da li će se dogovori poštovati, a dogovor je da se sve rešava mirnim putem”, zaključila je Mihajlović.

 

Izvor: RTS

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još