Počeli radovi na uređenju trotoara u ulici Kralja Petra I u Zvečanu

U cilju modernizacije, ulepšavanja Opštine Zvečan  počeli su radovi na rekonstrukciji trotoara u ulici Kralja Petra I u ukupnoj dužini od 645 metara, saopštinio je danas  je gradonačelnik Zvečana Vučina Janković.

Radovi podrazumevaju totalnu rekontrukciju trotoara uz zamenu ulične rasvete i instalaciju autobuskog stajališta na potezu od UNHCR do ulaza u železničku stanicu u Zvečanu.

Janković ističe da je ulaganje u obnavljanje infrastrukture naše opštine neophodno u cilju omogućavanja bezbednog i modernog okruženja za naše sugrađane, našu decu i sveposetioce opštine Zvečan.

“Opština Zvečan se može pohvaliti radom na šest infrastrukturnih projekata koji će do kraja 2018. godine učiniti opštinu Zvečan modernijom i omogući svim građanima nesmetano i bezbedno kretanje našom opštinom. Početkom sledećeg meseca započinjemo kompletnu rekonstrukciju pešačke staze u ulici Kralja Milutina u ukupnoj dužini od 293,5 metara koja podrazumeva popločavanje pešačke staze vibro presovanim pločama sa završnom kvarcnom obradom, postavljanje ulične rasvete, pratećeg urbanog mobilijara i sađenje dekorativnih sadnica sa metalnom zaštitom”, istakao je Janković.

On je dodao da  lokalna samouprava svojim radom nastoji da opština Zvečan svojim infrastrukturnim i ljudskim kapacitetima privuče nove investicije, projekte i otvori nova radna mesta koja će omogućiti građanima Zvečana bolju budućnost.

Radovi su započeli 21.juna 2018. godine a završetak radova se očekuje krajem jula 2018. godine.

Izvor: Radio Kosovska MItrovica, saopštenje

Comments