• Početna>
  • Vesti>

Veceras koncert studenata Fakulteta umetnosti ,povodom Svetskog dana muzike

Fakultet umetnosti prištinskog Univerziteta se po prvi put pridružuje značajnom događaju kakav je Svetski Dan muzike.Inače je ustanovljen 1982.godine na inicijativu francuskog ministra kulture Žaka Lunga od kada se širom sveta u preko 700 gradova obeležava različitim aktivnostima.

“Mi po prvi put ove godine učestvujemo u tom velikom svetskom projektu , ove godine jednom posebnom idejom. Naši studenti , zajedno sa nama profesorima su osmislili program , malo zanimljiviji nego što je publika navikla.Naime, ovoga puta smo koncepirali dela temama iz filmske muzike, tako da će na večerašnjem repertoaru biti muzika iz stranih i domaćih filmova. U čitavom programu učestvuju ne samo izvodjači studenti nego i pedagozi koji su u aranžerskom delu programa dali svoj doprinos” rekla je gostujući u našoj emisiji Aleksandra Trajković,prodekan za nastavu na muzičkom odseku Fakulteta umetnosti.

Ester Milentijević ,prodekan na likovnom odseku najavila je izložbu fotografija na konkursu koji je nedavno objavio Kulturni centar”Dragica Žarković”, pa u saradnji sa njima organizuju izložbu i dodelu nagrada .Sve će se to , kako je rekla, obaviti pre početka muzičkog događaja večeras u 20 sati .

Na kraju je najavila i izložbu godišnjih radova studenata likovnog odseka  Fakulteta umetnosti, koja se tradicionalno poslednjih godina otvara 28.juna na Vidovdan.

Izvor:Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još