Deca sa Kim danas na Ozrenu, sutra u Banja Luci

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas će sa decom iz Kosovske Mitrovice i Prilužja boraviti na Ozrenu. Ručak za 100 dece sa Kosova i Metohije organizuju sveštenici SPC i manastir Ozren.

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, danas u 17 časova u Centru Kulture u Derventi prisustvovaće prijemu dece iz Gnjilana sa Kosova i Metohije koja su gosti OŠ “Nikola Tesla” iz Dervente. Na svečanom prijemu biće bratimljenje OŠ Nikola Tesla iz Dervente i OŠ “Dositej Obradović” iz Šilova, opština Gnjilane, navodi se u saopštenju Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji.

Oko 600 dece i prosvetnih radnika sa Kosova i Metohije prisustvovaće sutra prijemu u administrativnom centru Republike Srpske u Banja Luci u 12 časova.

Zbog udaljenosti oko 300 dece koja se nalaze u Bijeljini, Han Pijesku, Palama, Istočnom Novom Sarajevu, Višegradu i Trebinju neće prisutvovati ovom tradicionalnom prijemu i poštovanju najviših institucija RS prema gostima sa Kosova i Metohije.

Prijem organizuje Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji i Ministrstvo prosvete i kulture Republike Srpske.

Deci sa Kosova i Metohije obratiće se i poželeti sedmodnevni ugodan boravak u Republici Srpskoj ministar prosvete i kulture Republike Srpske Dane Malešević, predsednik Odbora za pomoć KiM Milorad Arlov, zamenik direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Slađana Marković, direktor OŠ “Branko Radičević” Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac i premijer RS Željka Cvijanović, navedeno je u saopštenju.

Izvor: TV Most

Comments