• Početna>
  • Vesti>

Vučić Hotiju: Da pitamo Orbana hoće li im dati Kečkemet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da nema ni govora o razmeni teritorija s Kosovom, o kojoj je govorio Hoti koji je rekao da Kosovu pripada i Sandžak.

Podsetimo, savetnik predsednika Kosova Redžep Hoti izjavio je juče da podela Kosova nije na dnevnom redu, a da jeste onda bi Kosovo trebalo da uzme Sandžak i deo juga Srbije.

Na tu Hotijevu izjavu, Vučić je reagovao ironičnim pitanjem – da li žele da im i Orban da Kečkemet.

“Jesu li razmišljali malo o Vojvodini, Beogradu, Šumadija se podrazumeva… Da pitamo Orbana da li će im dati Kečkemet… Šta da vam kažem na to, naravno da se šalim”, rekao je Vučić novinarima.

On je upozorio da kod dela Albanaca postoji potreba za formiranjem tzv. “zelene transferzale”, a na njenom putu je sever Kosova – između južne Mitrovice, Vučitrna, Srbice, i s druge strane Ribarića, Novog Pazara i centralnog dela Srbije, Raške. “Zato im toliko smeta teritorija severnog Kosova”, rekao je Vučić.

Kaže da ne može uvek to da komenatriše, jer bi neko mogao pogrešno da razume. “I kada govorim o njihovoj ‘gladi’ za zauzimanjem severa Kosova uvek sam imao sve te argumente, i Gazivode i Valač, i za tu njihovu potrebu da održe tu liniju na kojoj su uvek insisitrali i koju sada više nijedan političar ne može da sakrije, pa čak iako se više ne radi o albanskom pitanju”, rekao je Vučić.

“To je ono što smo mi videli, što znamo i što osećamo. i to je nešto što se neće dogoditi”, zaključio je Vučić.

Na pitanje šta ako Albanci “upadnu” na sever KiM, podseća da je on to pitanje javno postavio, ali da nije dobio odgovor. Svejedno, ističe predsednik, njegov posao je da uradi sve da sačuvamo mir, da obezbedimo stabilnost i garantujemo sigurnost našem narodu na KiM.

Kako je rekao, najvećim delom smo to do sada uspevali, uprkos brojnim organizovanim incidentima, “jer, kod njih nema slučajnih incidenata”. “To su priče za malu decu, oni to rade po komandi i uvek su radili po komandi, ali to i dalje nije dramatičnih razmera, nije ni malih i beznačajnih, ali nije ni dramatičnih”, rekao je Vučić. Dodao je da je to stoga što smo uspevali da vodimo odgovornu i pametnu politiku.

Izvor:Tanjug

Comments

Pročitaj još