Promovisani doktori nauka na prištinskom Univerzitetu

Promocija doktora nauka koji su ove godine odbranili doktorske disertacije  na fakultetima prištinskog Univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici održana je danas u sali rektorata Univerziteta.

Rektor prištinskog Univerziteta prof. dr. Rade Grbić, čestitao je novim doktorantima i poručio da je nove generacije koje dolaze, potrebno inspirisati, da uporno rade i stvaraju, da istražuju neistraženo i usavršavaju otkriveno.

Biografije promovisanih doktora nauka predstavili su dekani fakulteta na kojima su odbranili doktorske disertacije, a svečanosti su prisustvovali i njihovi mentori.

“Želim da iskažem svoje zadovoljstvo što sam danas na ovoj svečanoj promociji doktora nauka u funkciji rektora Univerziteta u Prištini, što sam mogao da čujem ovako interesantna istraživanja koja ste vi radili. Vi zaista zaslužujete da budete u ovoj najznačajnijoj visokoškolskoj ustanovi na Kosovu i Metohiji. Ono što smo danas čuli predstavlja naše uverenje da idemo dobrim putem i da naš Univerzitet ima izuzetnu perspektivu i da ne trebamo da se bojimo za njegov dalji rad i opstanak. Današnja promocija koji su ove godine doktorirali na fakultetima našeg Univerziteta na najbolji način potvrđuje da i dalje ostajemo predani razvoju naučne misli.“ poručio je Grbić.

  

Rektor Prištinskog Univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici prof. dr. Rade Grbić je svečano promovisao osam doktoranata koji su odbranili svoje doktorske disertacije, iz oblasti medicinskih, pedagoških, stomatoloških, biotehničkih i filoloških nauka.

Za doktore nauka su proglašeni :

  • Ilinka Mušetić Popović za doktora pedagoških nauka
  • Aleksandar Antonijević za doktora medicinskih nauka
  • Dejan Perić za doktora medicinskih nauka – stomatologija
  • Sanja Simić za doktora medicinskih nauka – stomatologija
  • Ljiljana Anušić za doktora biotehničkih nauka iz oblasti zootehnike
  • Jugoslav Gašić za doktora medicinskih nauka
  • Ivan Radić za doktora medicinskih nauka
  • Radoje Šoškić za doktora filoloških nauka

 

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još