• Početna>
  • Vesti>

Predstava “Skrivena lica” Forum teatra u četvrtak u Kosovskoj Mitrovici

Pozorišna predstava Forum teatra “Skrivena lica” biće izvedena u četvrtak, 21. juna u Centru Građanske Energije u Kosovskoj Mitrovici sa početkom u 19 časova.

Ova predstava reditelja Branislava Stankovića bavi se temom rodno zasnovanog nasilja i posledicama koje ono ostavlja, posebno na žene i mlade.

Koncept predstave je takav da podrazumeva interakciju publike i glumaca.

Pet različitih profila ljudi pogedaće istini u oči i skinuti maske koje svakodnevno nose i koje u mnogome predstavljaju društvena obeležja pojedinaca. Mladi glumci, prošlogodišnji i ovogodišnji polaznici vršnjačkog treninga Obrazovanja zasnovanog na pozorištu su uz pomoć iskusnog reditelja tumačenjem ovih uloga zagrebali ispod površine, ispod fasade i maske koju pojedinac stavlja na sebe pri interakciji sa zajednicom u cilju samozaštite i straha od osude i stigmatizma.

Vođena željom za unapređenjem društva ova glumačka trupa Artpolis-a pripremila je jednu smelu predstavu o rodno zasnovanom nasilju i posledicama koje ostavlja, prvenstveno na žene i mlade, a koncept Forum Teatra omogućiće vam da stupite u interakciju sa likovima u želji za dobijanjem odgovora.

Glumačku postavu čine: Dunja Nikolić, Nastasja Stojsavljević, Milan Denčić, Stefan Stojanović i Stefan Đorđević. Forum teatar radi u okviru Centra za umetnost i zajednice – Artpolis.

Izvođenje predstave “Skrivena lica” deo je projekta “Osnažinvaje mladih i žena iz srpske zajednice na Kosovu u rešavanju rodno zasnovanog nasilja” koji je podržan od strane populacionog fonda Ujedinjenih Nacija – UNFPA.

Ulaz je slobodan.

Comments

Pročitaj još