• Početna>
  • Vesti>

NVO”Aktiv” pokreće inicijativu otvorenog dijaloga unutar srpske zajednice

Foto: Aktiv

NVO AKTIV u svetlu skorašnjih najava i spekulacija o „konačnim rešenjima” pitanja Kosova, novom formatu pregovora pokreće inicijativu otvorenog i nepristrasnog dijaloga unutar srpske zajednice na Kosovu o njenim istinskim interesima i prioritetima. Proces sa radnim nazivom „unutrašnji monolog” ima za cilj da okupi i pruži prostor širokom broju ljudi, eksperata i lidera nase zajednice na Kosovu da otvoreno ukažu na populistički nazvane „crvene linije” u ponuđenim rešenjima, tj. na ona pitanja i rešenja koja imaju direktni uticaj na očuvanje srpske zajednice na Kosovu, njenog identiteta i prosperitetne budućnosti.

Inicijativa koju pokreće NVO AKTIV će rezultirati izveštajem koji rezimira i analizira navode učesnika u dijalogu i u formi preporuka ih upućuje donosiocima odluka u Beogradu, Prištini i predstavnicima međunarodne zajednice na Kosovu.

Druga debata u okviru „unutrašnjeg monologa” odrzace se u utorak, 19. juna od 19 časova, a govornici će biti izvršni direktor NVO Centar za mir i toleranciju (CPT) Nenad Maksimović i civilni aktivista Ljubiša Mijačić.

 

 

Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još