• Početna>
  • Vesti>

Upravljački tim danas obavio konsultacije sa ministrom Todosijevićem

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština sastao se danas sa ministrom administracije lokalne samouprave u ostavci Ivanom Todosijevićem, u okviru redovnih konsultacija sa kosovskom vladom u procesu izrade nacrta statuta Zajednice.

Članovi Upravljačkog tima informisali su Todosijevića o dosadašnjim aktivnostima, naglasivši da je rad na izradi nacrta Statuta intenziviran, kako bi se zadovoljio rok postavljen od strane Evropske unije.

Upravljački tim je izrazio očekivanje da će u međuvremenu imati i priliku da o do sada urađenom razgovara sa odborima za implementaciju Beograda i Prištine u Briselu, što je obaveza u skladu sa dogovorenim delokrugom i mandatom Upravljačkog tima.

Ministar je obavešten da se Upravljački tim u protekla dva meseca sastao sa više ekspertskih timova, sa kojima je razgovarano o oblastima za koje će, prema Prvom briselskom sporazumu, biti deo Statuta i nadležnosti Zajednice srpskih opština.

Upravljački tim je ovom prilikom još jednom zahvalio na logističkoj podršci koju je dobio od Prištine, posredstvom lokalnih samouprava i Ministarstva administracije lokalne samouprave.

 

Izvor:saopštenje

Comments

Pročitaj još