Pet meseci od ubistva Olivera Ivanovića i ništa

Sutra je tačno pet meseci od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici. Porodica i saradnici ne znaju ništa o istrazi, kaže Ksenija Božović.

Oliver Ivanović je ubijen 16. janura ispred prostorija stranke sa šest metaka s leđa, iz automobila u pokretu.

“Razočarani smo i ogorčeni, niko nam nije javio ništa, ne znamo nijedan jedni detalj, ni mi ni porodica a prošlo je 150 dana”, rekla je funkcinerka Ivanovćeve stranke.

Po njenim rečima, razočaranje je povećala nedavna izjava predstavnika Kfora da će se uključiti u istragu ako budu pozvani. “Nama nije bitno da li će istragu voditi srpski, kosovski ili međunarodni organi, važno nam je da se istina o ubistvu otkrije”, rekla je Božović koj smatra da je “sasvim neprofesionalno ako sada neko treba da ih poziva, a prošlo je pet meseci”.

Božović je izrazila nezadovoljstvo što im nadležni ni nakon pet meseci nisu vratili “risiver” koji je odnet tokom uviđaja. “Ako su imali šta da vide, mogli su da vide za pet meseci i da nam vrate opremu koju su odneli”, rekla je ona.

Organizovano okupljanje i paljenje sveća i polaganje cveća na mestu gde je ubijen Oliver Ivanovic, zakazano je za sutra (subota 16. Jun) u 10 časova, saopštili su u GI SDP.

 

Iyvor Saopštenje GI SDP

Comments

Pročitaj još