• Početna>
  • Vesti>

Poslanik Islam Pacoli napao policijskog službenika Srbina

Poslanik Skupštine Kosova iz političke partije AKR, Islam Pacoli, uhapšen je danas, javio jeIndeksonline, prenosi Kosovo 24 sata. Insajderi je, međutim, izvestio da je Pacoli napao policijskog službenika, te da je policija potvrdila da nikog nije privela. 

Kako piše Indeksonline, Pacoli je uhapšen, jer nije poštovao naredbe službenika. Portal takođe navodi da je Pacoli pokušao vozilom da uđe u zabranjenu zonu.

Nakon toga, poslanika AKR-a uhapsili su organi policije. On je odmah saslušan u jednoj od policijskih stanica u Prištini, javio je Indeksonline. 

Insajderi, međutim, javlja da je Pacoli napao policijskog službenika u Ministarstvu pravde, nakon što je kao poslanik odbio da sledi naređenja policajca.

Portparol Kosovske policije, Agron Borovci, naveo je za Insajderi da policija nikog nije privela, već da policija istražuje sve okolnosti slučaja, te da će pokušati da intervjuiše osobe umešane u slučaj.

„Oko 15 časova prijavljeno je da je službenika za bezbednost u Ministarstvu pravde, dok je bio na dužnosti, napao jedan poslanik. Sumnja se da je do napada došlo, jer je poslanik odbio da sprovede zakonske naredbe policijskog oficira,“ naveo je Borovci za Insajderi.

Islam Pacoli, brat ministra spoljnih poslova, Bedžeta Pacolija, jedan je od dva poslanika AKR-a. On je zajedno sa Ljabinotom Tahirijem predstavnik ove stranke u Skupštini Kosova.

VOA na srpskom je u međuvremenu javila da se radi o pripadniku Kosovske policije srpske nacionalnosti i da je ovaj policajac bio na dužnosti obezbeđenja zgrade Vlade Kosova, te da kosovskog poslanika Isljama Pacolija nije pustio, jer on nije imao važeću dozvolu za ulazak.

Posle kraće rasprave Pacoli je nasrnuo na policajca i naneo mu lakše telesne povrede, a potom je intervenisala i hitna pomoć, javlja VOA.

Iyvor> Kossev

Comments

Pročitaj još