• Početna>
  • Vesti>

Festival dečje zabavne muzike “Cvrkuti sa Ibra” sutra u Zvečanu

Tradicionalni festival dečije zabavne  muzike “Cvrkuti sa Ibra” održaće se sutra u Domu kulture Trepča u Zvečanu, sa početkom u 18 časova.

I ovaj 16. festival je  takmičarskog karaktera i na njemu  će se publici predstaviti takmičari u dve kategorije – “Mini” i “Tini”.

“Glavni cilj jeste da se našoj omladini i deci omogući bezbrižno detinjstvo i učestvovanje u važnim i odlučujućim stvarima u gradu. “Cvrkuti sa Ibra” je jedan značajan događaj za samu Kosovsku Mitrovicu, za muzičku školu i veliki broj dece koja svoj talenat iskazuju na najpozitivniji mogući način  – kroz ovu manifestaciju” poručio je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Na ovogodišnjem festivalu biće izvedeno  ukupno 18 kompozicija tri najbolje, u obe kategorije, biće nagrađene.

Ocenu kompozicija, teksta, aranžmana, muzike i najboljih pevača vodiće žiri koji je odredila  Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge.

I ove godine, pored žirija, o pobedniku festivala odlučuje i publika, jednostavnim zaokruživanjem favorita na poleđini ulaznice.

“Složili smo se da želimo da ulažemo u talenat, u mladost, u one buduće interpretatore zabavne muzike sa ovih prostora. Mi smo spremni za ovaj festival, ne samo mi nego i ostali gradovi na Kosovu i Metohiji koji učestvuju sa svojim predstavnicima na ovom festivalu.Veoma nam je drago što ćemo ih ugostiti” istakao je direktor Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge Petar Trajković.

Organizator festivala je Ustanova za sport, omladinu i specijalizovane usluge pod pokroviteljstvom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još