Vučić zahvalio Rusiji na podršci o pitanju KiM

Predsednik Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i građanima te zemlje povodom nacionalnog praznika Ruske federacije. Vučić se zahvalio Moskvi na podršci u pitanjima od suštinskog i nacionalnog interesa Srbije, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

“Upućujem srdačne čestitke i najbolje želje za vaš dalji napredak i blagostanje vaše zemlje”, rekao je Vučić, koji je povodom Dana Rusije posetio Ambasadu Ruske Federacije u Beogradu.

Istakao je da je ovaj dan važan i za sve one kojima je Rusija prijatelj, koji poštuju viševekovnu istoriju ruske državnosti, večne vrednosti partiotizma i zalaganje naroda za slobodu i nezavisnost, kao i bogato duhovno i kulturno nasleđe ruskog naroda.

Vučić je kazao da ga kao iskrenog prijatelja veoma raduje činjenica da Rusija kao snažna i nezavisna država, sa Putinom kao predsednikom i na osnovu njegove vizije i jasne političke misli, postiže velike uspehe.

“Novi majski ukaz je još jedna potvrda da se svojim dugogodišnjim posvećenim radom zauvek zadužili savremenu rusku državu i doprineli jačanju političke stabilnosti, jedinstvu ciljeva i konsolidaciji društva”, objasnio je Vučić.

Vučić je naznačio da mu čvrst međusobni odnos koji su on i Putin izgradili na uzajamnom poštovanju, razumevanju i poverenju pruža uverenje da i dalje može da očekuje Putinovu svesvrdnu pomoć jačanju veza dve zemlje i ostarivanje zajedničkih projekata, čemu će Srbija, podvukao je, kao pouzdan partner i iskren prijatelj dati pun doprinos.

Izrazio veliku zahavanost na podršci Rusije u pitanjima od suštinskog državnog i nacionalnog interesa za Sbriju, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

Izvor: Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."