Srpska lista u poseti Vašingtonu

Delegacija Srpske liste, koju čine predsednik Srpske liste i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, potpredsednik SL i potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić i gradonačelnik Štrpca Bratislav Nikolić, započela je posetu Vašingotnu.

Tokom posete predstavnici Srpske liste će ragovarati sa visokim zvaničnicima Stejt departmenta, među kojima i zamenikom pomoćnika državnog sekretara Metju Palmerom, predstavnicima Kongresa, Pentagona i Vladinih agencija o položaju Srba na Kosovu, aktuelnim problemima i rešavanju istih.

S obzirom da je u protekla dva meseca zabeležen veliki broj incidenata u povratničkim sredinama i sredinama gde su Srbi manjina, Rakić, Jevtić i Nikolić će tokom sastanka koje budu imali tražiti od američkih zvaničnika veće zalaganje u poboljšanju bezbednosne situcije na Kosovu.

Pored bezbednosti na sastancima će izneti i argumente o suštinskom značaju formiranja Zajednice srpskih opština a tražiće i podršku za poboljšanje ekonomske situacije u srpskim sredinama kako bi se smanjila nezaposlenost.

 

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još