• Početna>
  • Vesti>

RTV Puls iz Šilova dobitnici nagrade za novinarsku hrabrost “Milan Pantić”

Radio-televizija Puls iz Šilova ovogodišnji je dobitnik srpske nagrade za novinarsku hrabrost „Milan Pantić“. Priznanje koje „Večernje novosti“ dodeljuju u znak sećanja na ubijenog novinara ovog lista po prvi put je dobila redakcija. Ona je jedini prozor u svet za Srbe iz Kosovskog Pomoravlja, pišu Večernje Novosti.

„Žiri u sastavu: Milan Babović, zamenik glavnog i odgovornog urednika „Večernjih novosti“, predstavnik UNS Petar Jeremić, predstavnica NUNS Jelka Jovanović, Bata Vujić, ispred jagodinskih novinara, i Nemanja Pantić, sin Milana Pantića, konstatovao je da TV Puls u izuzetno teškim uslovima, često rizikujući sopstvene živote, svakodnevno profesionalno i pouzdano informiše javnost,“ navodi se u današnjem štampanom izdanju lista i dodaje:

„To što su njihovi novinari nekoliko puta brutalno fizički napadani tokom izveštavanja i što su, uprkos svemu, i dalje pedantni hroničar stradanja Srba južno od Ibra, po oceni žirija, preporučilo ih je za nagradu.“

Za ovogodišnju nagradu u užu konkurenciju ušla su još dva kandidata: urednica portala KoSSev Tatjana Lazarević i novinarka Jelena Petković.

Nagrada će dobitnicima biti uručena na dan kada je pre 17 godina ubijen Milan Pantić, u ponedeljak, 11. juna, u 12 sati, u prostorijama jagodinske biblioteke.

Izvor: Kossev, Novosti

Comments

Pročitaj još