Đurić u Moskvi sa delegacijom Republike Tanzanije

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas se u Moskvi, na marginama međunarodnog foruma “Razvoj parlamentarizma”, sastao sa delegacijom Republike Tanzanije, koju je predvodio general-major Simon Mumvi.

Đurić je pozvao vlasti te afričke države da razmotre mogućnost povlačenja priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i ukazao na brojne međunarodno-pravne i političke argumente koji stoje iza takvog apela.

Izrazivši očekivanje da će se bilateralna saradnja Srbije i Tanzanije u predstojećem periodu intenzivirati na najvišem političkom nivou, Đurić je podsetio na dugogodišnju istoriju saradnje i prijateljstva, naglasivši da postoji obostrani interes da se obnove nekadašnji izuzetno kvalitetni odnosi.

Đurić se, takođe, danas sastao i sa članovima delegacije Južnog Sudana, kojoj je zahvalio na doslednoj podršci njihove države teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Samit u Moskvi, na kojem učestvuje više od 80 delegacija, bio je prilika za razmenu mišljenja sa predstavnicima velikog broja država, te prilika da se mnogi bliže upoznaju sa pozicijama Srbije po pitanju Kosova i Metohije.

Comments

Pročitaj još