Laplje selo: Počela izgradnja socijalnih zgrada

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i ministar administracije i lokalne samouprave Ivan Todosijević položili su kamen-temeljac za izgradnju socijalnih zgrada u Lapljem Selu.
Zajedničkim sredstvima biće izgrađeno šest zgrada sa ukupno 24 stambene jedinice (jedna zgrada imaće četiri stana) za socijalno ugrožene i mlade bračne parove.
Tom prilikom Popović je kazao da je za svakog predsednika posebno zadovoljstvo kada mogu da se postavljaju kameni-temeljci. Prema njegovim rečima ovo je veoma bitan projekat za opštinu Gračanica jer pokazuje da lokalna samouprava brine o najugroženijima.
„Nažalost imamo dosta socijalnih slučajeva i nerešenih stambenih pitanja, što imam priliku da svake nedelje čujem u razgovoru sa građanima. Opština je izdvojila novac za četiri zgrade sa po četiri stana, a zahvaljujući saradnji sa Ministarstvom administracije uspeli smo da obezbedimo i naiđemo na razumevanje ministra za još dve zgrade. Nadamo se da će krajem godine uspeti da dodelimo stanove. Rešavanje stambenih pitanja je prioritet opštine Gračanica i ove godine dodelićemo još 16 stanova izgrađenih u Suvom Dolu“, kazao je Popović.
Ministar adminstracije i lokalne samouprave Ivan Todosijević kazao je da ovo nije jedini projekat koje to ministarstvo pomaže i istakao da će uskoro pomoći i uređenje rečnog korita kroz Gračanicu.
Prema rečima direktora urbanizma Dejana Jovanovića ukupna površina zgrada u Lapljem Selu iznosi 1.600 kvadratnih metara, a gradiće se stanovi površine 50 i 60 metara kvadratnih.
„Pristupili smo novom planiranju stambenih zgrada i svaka stambena jedinica imaće svoj plac od tri ara, što je važno jer je opština Gračanica pretežno ruralna sredina. Oko projekta pomogli su nam studenti i profesori arhitektonskog fakuklteta iz Mitrovice“, kazao je Jovanović.
Rok za završetak izgradnje je tri meseca, a korisnici stanova biće izabrani kroz socijalnu kartu stanovanja.

Comments

Pročitaj još