Popović razgovarao sa američkim admiralom Fogom

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović sastao se danas sa komandantom Združenih snaga NATO-a u Napulju, američkim admiralom Džejmsom Fogom.

Popović je gosta upoznao sa najznačajnijim aktivnostima opštine Gračanica. Osim toga tema današnjeg razgovora bila je i aktuelna političko-bezbednosna siutacija u opštini Gračanica.

Tom prilikom predsednik opštine Gračanica je napomenuo da je zabrinut zbog čestih krađa. Popović je istakao da su građani uznemireni i zbog incidenata i napada na srbe koji su se dogodili u drugim opštinama na Kosovu.

Popović je kazao i da građani opštine Gračanica imaju poverenje u pripadnike KFOR-a, kao i da se u njihovom prisustvu osećaju bezbednijim.Komandant Fogo ponovio je da je da je KFOR posvećeni svojoj misiji a to je očuvanje stabilnosti, bezbednog okruženja i slobode kretanja zasve građane.

Nakon razgovora u kabinetu predsednika opštine, Popović i Fogo posetili su i manastir Gračanicu, gde ih je dočekao i ugostio vladika Teodosije, koji je američkom admiralu preneo svoje viđenje bezbednosne situacije.

Episkop raško-prizrenski Teodosije je poseban akcenat stavio na nepoštovanje zakona o zaštićenim zonama, odnosno ugrožavanjem manastira Visoki Dečani izgradnjom puta u njegovoj neposrednoj blizini.Admiral Fogo opštinu Gračanica obišao je zajedno sa komandantom KFOR-a, italijanskim generalom Salvatorem Koučijem.

 

 

Comments

Pročitaj još