Srpska lista: Zahtevamo da se što pre pronađu odgovorni za napade

Srpska lista se oglasila povodom napada na Srbe sa Kosova i Metohije i napada na njihovu imovinu:

“Nastavlja se serija etnički motivisanih napada na Srbe na KiM i njihovu imovinu, sada u Kosovskom Pomoravlju. U prethodnih nekoliko dana u selima Bosce i Grizime porodicama Blaška Stojanovića i Zorana Miljkovića ukradeno je više grla krupne stoke od koji su ove porodice živele i hranile svoju decu. U selu Bosce ovo je peta krađa od početka godine, i pored svih apela kosovska policija, Euleks i KFOR nisu pokazale jadnu nameru da spreče ove kriminalne aktivnosti, koje nesumnjivo imaju za cilj zastraživanje Srba u Kosovskom Pomoravlju i njihovo iseljavanje sa Kosova i Metohije” piše u saopštenju.

Srpska lista je zatražila od nadležnih organa da što pre reaguju i pronađu krivce za izvršene napade.

“Srpska lista zahteva od nadležnih da što pre pronađu i kazne odgovorne za napade na Srbe i njihovu imovinu, jer je to jedini način da se ovakva zlodela ne ponove. Nadamo se i da ovaj apel neće ostati bez odgovara, jer će u suprotnom i svi koji su odgovorni u relevantnim institucijama biti saučesnici onima koji napadaju Srbe” stoji u saopštenju.

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."