Održana priredba povodom postignutih rezultata PU “Lane” iz Zvečana

Predškolska ustanova “Lane” iz Zvečana je danas izvela priredbu povodom rezultata postignutih na festivalima u Požarevcu i Smederevu.

Talentovani mališani su se potrudili da izvedu zanimljiv i raznovrstan program, na čijem se repetoaru našlo mnoštvo plesnih tačaka, baletskih i folklornih igara, urađenih u različitim muzičkim aranžmanima i izvedenim u živopisnim kostimima.

U okviru današnje priredbe, predškolci su izveli i brojne recitacije i šaljive dramske forme, koje su idejno osmislile i režirale njihove vaspitačice.

Dobitnici najvećeg broja poena za nastup na petnaestom festivalu tradicionalnog plesa i igara izvedenom u Požarevcu,”Vasilija i Jovan”, deca pripremne predškolske grupe, nastupila su sa koreografijom za numeru “Briljantin” za koji su takođe dobili najveći broj bodova kao najlepši plesni par.

U narodnoj nošnji, najmlađi polaznici folklora su izveli “Splet igara” i time impresionirali sve prisutne .

Najmlađi su ispratili pretškolce i poželeli im srećan polazak u prvi razred.

Izvor : Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."