• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Pozivamo KFOR da osigura bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji

Povodom današnjeg kamenovanja Srba u Petriču kod Kline, Srpska lista je pozvala međunarodne predstavnike da hitno reaguju i to u skladu sa mandatom koji im je poveren.

“Zbog očigledno sinhronizovane akcije koja ima za cilj zastrašivanje Srba na Kosovu i Metohiji i sprečavanja povratka raseljenih, Srpska lista poziva međunarodne predstavnike da najhitnije reaguju i zaštite Srbe u skladu sa mandatom koji im je poveren. Po istom scenariju kao i ranije, bez ikakvih dokaza hapse se viđeniji Srbi na Kosovu i Metohiji koji se odluče na povratak, fizički napadaju i povređuju, preti se uništavanjem srpskih crkava i manastira, kamenuju se ambulante u kojima srpski lekari leče i Srbe i Albance u Suvom Dolu, onemogućava se čak i poseta ostacima crkve Svete Trojice koju su ekstremisti devastirali, pa se pitamo šta još treba da se desi da međunarodna zajednica reaguje” piše u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista je pozvala KFOR da osigura bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji.

“Pozivamo KFOR da osigura bezbednost Srba na KiM. Gospodo ambasadori, predstavnici UNMIK-a i EU podignite glas protiv maltretiranja Srba jer je ovo prevršilo svaki meru. Ovakva zlodela imaju samo jedno za cilj, promenu etničke slike i faktičkog stanja na terenu, sa namerom dovršetka etničkog čišćenja Srba sa Kosova i Metohije. Uveravamo vas da se vašim nečinjenjem daje zeleno svetlo za nastavak ovakvih akcija kojima se obesmišljava bilo kakav pokušaj normalizacije i suživota u sredinama sa većinskim albanskim stanovništvom” stoji u saopštenju .

Comments

Pročitaj još