• Početna>
  • Vesti>

Predsednik Gane: Preispitaćemo stav o nezavisnosti Kosova

Pitanje statusa Kosova i Metohije biće ponovo razmotreno u Republici Gani, izjavila je danas predsednica Skupšine Srbije Maja Gojković posle sastanka sa predsednikom parlamenta Gane Arona Majkla Okvajeom.

Aron Majkle Okvaje predvodi parlamentarnu delegaciju Gane koja je u poseti Skupštini Srbije, a sastaće se i sa predsednikom i premijerkom Srbije.

Predsednici dva parlamenta naglasili su da je ova poseta istorijska, jer je predsednik Skupštine Gane prvi zvaničnik koji je posetio Beograd posle raspada bivše Jugoslavije.

Razvoj parlamentarne saradnje i potpisivanje memoranduma sledeće godine, bile su glavne teme razgovora.

“Poseban deo razgovora je o našim pregovorima sa Prištinom i o Kosovu i Metohiji i zaštiti kulturnog blaga Srbije na Kosovu i Metohiji. Razgovarali smo o stavu Gane prema Kosovu i rekao je da će pitanje statusa Kosova biti ponovo razmotreno”, rekla je predsednica Skupštine Maja Gojković.

Aron Majkl Okvaje je rekao da mu je drago što o mogućnostima saradnje razgovaraju u zdanju u kojem su predsednici Tito i Nhrumah potpisali dokument o osnivanju Pokreta nesvrstanih.

“Zainteresovani smo za saradnju u oblasti obrazovanja, nauke, medicine. Sa predsednicom srpskog parlamenta razgovarao sam o važnom spoljnopolitičkom pitanju za Srbiju i rekao sam da ću o tome razgovarati sa predsednikom Gane, kako bi preispitali naš stav”, rekao je Aron Majkl Okvaje.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još