Opština Kosovska Mitrovica podržava mladost i znanje

Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica danas je u Mitrovačkom dvoru dodelio plakete učenicima osnovnih i srednjih škola koji su uzeli učešće i osvojili nagrade na takmičenjima iz različitih kategorija.

Program je otvorio hor O.Š.“Sveti Sava“ koji je pod dirigentskom palicom profesorke Sandre Marković osvojio drugo mesto na festivalu dečjih horova“Fedeho “ u Beogradu,sa kompozicijom „Moj grad“. Na sceni su stajali i mališani predškolske ustanove“Danica Jaramaz“ koji su na majicama nosili natpise “Negujmo ćirilicu“ i najpre se predstavili recitacijom“Domovina“.

Ispred odeljenja Društvene delatnosti okupljenima se obratila i Dubravka Damjanović-stručni saradnik za obrazovanje.

Među nagrađenim učenicima i školama istakla se Muzička škola „Miodrag Vasiljević“ koja je osvojila šest nagrada sa šest učesnika. Prva mesta osvojili su :Katarina Jevtić-na 11.Međunarodnom muzičkom festivalu u Aranđelovcu ,u klasi profesorke Dijane Vujović u kategorija klavira; Milica Milosavljević-na 16.Internacionalnom festivalu UB, u klasi profesorke Jelene Stamenković, u kategoriji klavira i Emilija Grujić-na 62.Republičkom festivalu u Knjaževcu,u klasi profesorke Sanje Gvozdić,u kategoriji klavira; druga mesta:Mateja Nikolić-na 62.Republičkom festivalu u Knjaževcu, u klasi profesora Mitra Jevtića u kategoriji harmonike i Lidija Milidragović-na 62.Republičkom festivalu u Knjaževcu, u klasi profesora Uroša Janićijevića, u kategoriji gitare i treće mesto:Strahinja Marković-na Vojvodina gitar festu u Novom Sadu,u klasi profesora Petra Rakića u kategoriji gitare.

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica  Aleksandar Spirić obratio se okupljenim učenicima i roditeljima rekavši:“ Opština Kosovska Mitrovica je prepoznala znanje i talente i zato im je svesrdno izašla u susret . Ovim priznanjima samo smo hteli da im kažemo da smo uvek uz njih i sa njima i da na našu pomoć mogu uvek da računaju! Naša mladost je naša snaga a mladost je sama po sebi i najjača snaga“.

Usledila je dodela nagrada: učenicima Muzičke škole“Miodrag Vasiljević“(šest nagrađenih učenika); horu O.Š.“Sveti Sava“ za osvojeno drugo mesto na festivalu dečjih horova „Fedeho“u Beogradu, Adilović Medini za osvojeno drugo mesto na „Književnoj olimpijadi“ u kategoriji četvrtog razreda,  Sofiji Nedeljković za osvojeno treće mesto u kategoriji trećeg razreda za učešće na“ Književnoj olimpijadi“ u Sremskim Karlovcima, Andriji Fićoviću, Aleksi Lazareviću, Momčilu Miniću i  Petru Beloviću za učešće na takmičenju „Most matematike“ u Vrnjačkoj Banji za osvojeno ekipno treće mesto, Mini Krstić za učešće na „Književnoj olimpijadi“ u Sremskim Karlovcima za osvojeno treće mesto u kategoriji drugog razreda,Redžeplar Zeidu i  Jovanu Memaroviću za učešće na takmičenju „Elektrotermički i rashladni uređaji“, Zlatani Đurić ,  Anđeli Janačković i  Bojani Mićović za učešće na takmičenju „Zdravstvena nega“.

Iako neki učenici nisu učestvovali na takmičenjima u nastavnim predmetima, ipak su pokazali izuzetno angažovanje,vaspitanje i želju za napredovanjem,te  je preredsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar  Spirić u dogovoru sa svojim saradnicima odlučio da ih motiviše  novčanim iznosom od 10 000 dinara.

Ovo okupljanje nosi naziv “Mladost-najjača snaga“ a završeno je nastupima najmlađih iz PU “Danica Jaramaz“ i pesmom „Gusta mi magla padnala“u izvođenju hora O.Š.“Sveti Sava“.

Izvor: Zvanični sajt Opštine Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još