Đurić: Upozoravali smo da Priština nije zainteresovana za ZSO

Predsednik Aleksandar Vučić i Srbija sve vreme ukazuju i upozoravaju da Priština nije zainteresovana za tehničke niti druge pregovore, i da nisu zainteresovani ni za potpisani sporazum o ZSO, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Očekujemo jasnu reakciju Evorpske unije, rekao je Marko ĐurićTanjugu, povodom izjave koordinatora za dijalog između Beograda i Prištine u kosovskoj vladi Avnija Arifija da Kosovo razgovorom o Zajednici srpskih opština gubi vreme.

“Kada učesnik u jednom pregovaračkom procesu kaže da je gubljenje vremena razgovor o nekom nesprovedenom sporazumu, onda nešto nije u redu ili sa pregovaračem ili sa pregovaračkim procesom. Očekujemo da nam EU razjasni ovu nedoumicu”, istakao je Đurić.

Reagovala je i Srpska lista koja je navela da je razočarana ali nije iznenađena izjavom glavnog pregovarača Prištine, koji je svojom izjavom udario novi šamar briselskom dijalogu.

“Očekujemo da Evropska unija, čiji su izaslanici predstavnicima Srpske liste na sastancima više puta ponovljali da je formiranje Zajednice srpskih opština nesporna obaveza Prištine i da će Briselski sporazum biti implementiran u potpunosti, iznese jasnu reakciju na ovaj stav Prištine”, navodi se u saopštenju.

Izvor Tanjug/RTS

Comments