Bahtiri: Sefaj je otpušten zbog hapšenja Marka Đurića

]Potpredsednik Alijanse za novo Kosovo (AKR) i gradonačelnik Kosovske Mitrovice Agim Bahtiri rekao je da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj smenio bivšeg ministra unutrašnjih poslova Fljamura Sefaja zbog hapšenja Marka Đurića, direktora Kancelarije za KiM u Vladi Srbije
“Ministar Sefaj je bio jedan od najboljih ministara posle dužeg vremena na Kosovu i uradio je dve stvari – prvu je, po mom mišljenju, uradio izuzetno dobro. Imao je posebno odgovornost za tu akciju, a drugo – nije imao veći interes da radi taj posao koji je napustio”, rekao je Agim Bahtiri na kanalu T7, prenosi Gazeta Ekspres.
Naglasio je da je Sefaj smenjen zbog prve stvari, odnosno hapšenja Đurića.
“Znam sve o tom događaju u potpunosti, jer sam bio uključen sve vreme i mislim da je Sefaj bio veoma oprezan u odluci koju smo zajedno doneli, ali se to nekom nije dopalo i to je jedna od stvari zbog koje je morao da ode”, rekao je Bahtiri.
Gradonačelnik Mitrovice navodi i da je kosovski predsednik Hašim Tači možda bio u pravu kada je rekao da je Sefaj otpušten zbog Đurića.
“Loše je od trenutka kada je Đurić uhapšen. Centralni nivo je bio tih u tom pogledu, jer dobro znate koliko je rizično da se uhapsi neko poput Đurića među ljudima”, rekao je Bahtiri.
“Premijer mi je lično rekao da ga je ‘smenio jer nije znao za pitanje Turaka'” dodao je Bahtiri.
Izvor:Tanjug

Comments