I ove godine na Kosmet festu najveće muzičke zvezde

Drugi po redu Kosmet festival održaće se u Kosovskoj Mitrovici, 6. Juna, na platou STŠ “Mihajlo Petrović Alas” , a atmosferu do usijanja će dovesti neka od najzvučnijih imena naše muzičke scene. Zagrevanje će početi uz DJ Daku i Dj Sofrana iz Kragujevca, glavni gosti festival su Aco Pejović i” Magla” bend.

O spektaklu koji nas očekuje i samom značaju ovog festivala govorili su predsednik Privremenog organa opštine  Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić i Nemanja Biševac, student prorektor prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, kao i član organizacionog Odbora Kosmet festa Lazar Stević.

Spirić je istakao da je jedna od najbitnijih osobina ovog festivala, upravo i to što okuplja veliki broj mladih ljudi, kao i da je Kosovska Mitrovica sa mnogim kulturnim događajima postala centar kulturnih dešavanja na Kosovu i Metohiji, a i šire.

“ Izuzetna mi je čast što možemo da podržimo jedan od značajnih festivala, kad kažem značajan mislim na to što okuplja veliki broj mladih ljudi, već 6. Juna Kosovska Mitrovica biće po ko zna koji put centar okupljana svih Srba sa prostora Kosova i Metohije, a i šire. Mi smo tu finansijski koliko možemo da pomognemo, izdvojili smo pola miliona dinara. Sama realizacija ovog projekta ima za cilj i humanu notu, prodaja ulaznica i svega ostalog biće usmerena ka onima kojima je pomoć najpotrebnija.”, rekao je Spirić.

Da se tokom ove manifestacije očekuje veliki broj posetilaca naveo je Nemanja Biševac, koji je ujedno I jedan od članova organizacionog Odbora Kosmet Festa.

“ Želeli smo da ove godine nastavimo trend i dovedemo najveće muzičke zvezde Srbije, ove godine će izvođači biti Aco Pejović i Magla bend, a ulaznice će se naći u prodaji od ponedeljka. Očekujemo pravi spektakl, kako scenski, tako i muzički, očekujemo više od 6000 građana, ne samo građana Kosovske Mitrovice, već i sa celog područija Kosova i Metohije, kao i centralne Srbije. Takođe, očekujem da se priključe i srpske opštine južno od Ibra, jer , kao što smo u svim našim najavama govorili, nije ovo samo događaj Kosovske Mitrovice, ovo je događaj celog Kosova i Metohije.”, rekao je Biševac.

Lazar Stević navodi da se sve informacije, u vezi Kosmet Festa, mogu naći na sajtu kosmetfest.com, kao i to da će oni koji nisu u mogućnosti da lično odu po karate moći iste da rezervišu preko navedenog sajta.

Kapije će biti otvorene u 17 h, program počinje od 19 h.Karte će biti u prodaji od ponedeljka, po ceni od 300 dinara. Prodajna mesta za Kosovsku Mitrovicu : “Mob Shop”, “Viva net”, “Ambient caffe”, “Moment caffe” i  “Prestige caffe”.

Generalni sponzor, pokrovitelj i suorganizator festival je Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica  a sponzori su Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Opština Zvečan, Opština Leposavić  i  RP “ Invest”, Studentski centar Priština, Dankos TV.

Prijatelji festivala: “Ambient Cafe” , hotel “BB”, “Prestige Caffe”, “Gard vuk”, Radio Kontakt plus, LED Vision Plus, “Mob-shop”, Radio Gračanica, RTV Puls, Radio Kosovska Mitrovica, diskoteka “Sfens”, “Trojka Coffe Bar”, Tehnička škola “Mihailo Petrović Alas” i Ekstra družina.

 

 

Izvor:Radio Kosovska Mitrovica

 

Comments

Pročitaj još