• Početna>
  • Vesti>

“North City 2018” – dan treći: The Gamblers i Chris Grey and The BlueSpand

Trećeg dana džez i bluz festivala “North City 2018”  program su otvorili “The Gamblers” iz Sremske Mitrovice.

Ono što spaja dve Mitrovice je bluz – Sremska ga odlično svira a Kosovska daje scenu za njegovo izvođenje i neočekivano brojnu i  istreniranu publiku.

“Postojimo već više od trideset godina i prošli smo kroz mnogo faza. I kako  evoluiramo i svirački  i kao ljudi, tako sve više sviramo neki krosover između onog  tradicionlnog bluza koji se svirao četrdesetih i pedesetih godinai nekog soula” kaže gitarista i vokal Marin Balenović.

Upitan da napravi paralelu između sremskomitrovačke i kosovskomitrovačke džez i bluz scene, kaže da se tu ne može povući paralela.

“Ja bih pre rekao da se tu može povući paralela između Kosovske Mitrovice i ostatka Srbije. Od sinoć, otkako smo stigli, mi smo fascinirani  odzivom publike, s obzirom na relativno mali prostor i stanovništvo. Sinoć ih ni kiša nije sprečila da budu tamo. Ta ljubav i takav odnos, to mi je neverovatno” objašnjava Balenović .

Inače, pored Balenovića, u bendu su još i bubnjar Zlatko Sekulski , basista Željko Bacalo, gitarista i vokal Aleksandar Stanulović  i saksofonista koji zbog bolesti nije bio u prilici da dođe.

Nakon grupe “The Gamblers”, trećeg dana festivala nastupiće još Chris Grey and The  BlueSpand – danski trio koji će doneti nešto svremenije bluz ritmove.

 

 

Comments

Pročitaj još