• Početna>
  • Vesti>

Žerovnica: Molotovljevim koktelom na kuću pripadnika Kosovske policije

Na kuću pripadnika Kosovske policije u Žerovnici, u opštini Zvečan, sinoć je bačen molotovljev koktel. Nije naneta veća šteta. Kuća je vlasništvo pripadnika KP-a kojem je krajem marta izgoreo automobil u centru Severne Mitrovice, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije za region Sever.

“Slučaj se dogodio pre ponoći oko 23.30. Zabeležena je šteta na štoku prozora i na prozoru. Na sreću nema većih oštećenja, jer je vatra odmah ugašena,” rekao je u izjavi za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

Na pitanje KoSSeva da li je kuća vlasništvo pripadnika KP-a kojem je krajem marta takođe zapaljen automobil, Hoti je potvrdno odgovorio i istovremeno je naveo da policija radi ozbiljno na slučaju.

“Tražićemo jaku saradnju i od građana i od lokalnih vlasti kako bismo poslali poruku i svima onima koji ovo rade. Naći ćemo način da rešimo ovakve slučajeve, a posebno kada su u pitanju pripadnici policije,” rekao je.

Osim što je ovom policajcu zapaljen auto krajem marta, na Severu je nakon toga, međutim, zapaljeno još dva vozila, što je ukupno četiri od početka ove godine. Poslednji slučaj dogodio se krajem aprila u Zubinom Potoku, kada je BMW zapaljen suspendovanom pripadniku KP-a. Tri dana ranije zapaljeno je vozilo u privatnom vlasništvu zaposlenom u Pritvornom centru u Severnoj Mitrovici, a sredinom februara zapaljen je i automobil za koji se veruje da je korišćen u slučaju ubistva Olivera Ivanovića.

O paljevinama automobila na ovonedeljenoj sednici SO Severan Mitrovica govorio je i komandir stanice u Severnoj Mitrovici, Đorđe Karamarković. On je potvrdio da je Kosovskoj policiji poznato da se paljevine automobila izvršavaju rano ili kasno ujutru, na isti način i da su sredstava uvek ista. Podcrtao je da su u istragu uključene sve snage – regionalne, stanične, obaveštajne, te da su slučajevi “vrlo teški za rasvetljavanje” i da, kako je rekao, nijedan slučaj do danas nije rešen.

“Mi smo pojačali noćne patrole, budnost, broj radnika koji su angažovani noću, tako da mislim da će ta proaktivna aktivnost da da rezultate i mora da da,” rekao je Karamarković.

Za poslednje četiri godine, na Severu Kosova zapaljeno je ukupno 32 automobila. U Severnoj Mitrovici: 26 automobila i registrovana su tri pokušaja paljenja; 6 je zapaljenih automobila u Zvečanu, Zubinom Potoku i Leposaviću.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još