Učenici iz Suvog Grla prvi put na ekskurziji

U organizaciji Ministarstva za zajednice i povratak osmoro učenika Srednje tehničke škole iz Suvog Grla u pratnji dva profesora krenulo je danas na svoju prvu ekskurziju, javlja Radio Bravo Osojane.

“Zajedno sa mojim društvom pokrenula sam inicijativu kod ministra Dalibora Jevtića koji nam je odmah odgovorio” izjavila je Andrijana Tomašević, učenica ove srednje škole koja je na Facebook-u poslala poruku ministru Daliboru Jevtiću čije ministarstvo je i organizovalo ovu ekskurziju. “Ostajemo tri dana, do nedelje i nadam se da će nam biti lepo” uz osmeh je izjavila Andrijana koja, kao i njeni drugovi iz škole, prvi put ide na ekskurziju.

“Učenici su se obratili ministru Daliboru Jevtiću koji nam je izašao u susret i sve ovo organizovao” izjavio je Aleksandar Stević, profesor srednje tehničke škole iz Suvog Grla. “Učenici su veoma zahvalni, čak su i napravili plakate u znak zahvalnosti” rekao je Stević.

Učenici će odsesti do nedelje u Štrpcu i posetiće Brezovicu, Prizren i Gračanicu.

Suvo Grlo je selo u opštini Istok u kome trenutno živi oko stotinak Srba. Ovo je jedno od retkih sela u Metohiji čiji stanovnici su ostali da žive i posle sukoba 1999. godine.

Izvor: TV Most

Foto: Srpski glas

Comments

Pročitaj još