• Početna>
  • Vesti>

“Euromelanoma 2018”: Besplatni pregledi kože 21. maja na Kosovu i Metohiji

Svake godine u Srbiji se otkrije oko 650 obolelih od melanoma, najsmrtonosnijeg raka kože, zbog čega Udruženje dermatovenerologa Srbije i ove godine organizuje besplatne preglede kože.

Besplatni pregledi kože biće organizovani 21. maja u 25 gradova u Srbiji, u ukupno 58 zdravstvenih ustanova, a u akciju se uključilo 140 dermatologa.

Ovim povodom besplatni pregledi kože biće organizovani i na Kosovu i Metohiji.

Pregledi će se obavljati  21.maja u Studentskoj poliklinici Studentskog centa u Kosovskoj Mitrovici, na Odeljenju za kožne bolesti KBC-a  KosovskaMitrovica, u Domu zdravlja  Kosovo polje-Ugljare  kao i u Domu zdravlja Štrpce.

Pregledi moraju unapred da se zakažu – svi zainteresovani mogu do 14. maja da se prijave putem interneta, popunjavanjem upitnika koji se nalazi na početnoj stranici sajta euromelanoma.org.

U periodu 14. do 18. maja zakazivanje će biti moguće i telefonom, od 8 do 20 časova, putem besplatne telefonske linije na broj: 0800 222 888.

Medijska kampanja Euromelanoma 2018 usmerena je ove godine na informisanje javnosti o neophodnoj adekvatnoj zaštiti od UV zračenja, kako zaštiti od sunca tako i zaštiti od veštačkih izvora ultravioletnog zračenja, pre svega u solarijumima.

Na osnovu istraživanja koje je sprovedeno, utvrđeno je da samo 14 odsto građana Evrope poštuje savete za zaštitu od sunca iako je 91 odsto upoznato sa rizicima.

Comments

Pročitaj još