Sutra se obeležava Dan dobrovoljnih davalaca krvi

Opštinska organizacija Crvenog Krsta Kosovska Mitrovica u saradnji sa Odeljenjem za transfuziju krvi  Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici organizuje veliku akciju dobrovoljnog davalaštva krvi od 8 do 14 časova.

“Moram da kažem da Kosovska Mitrovica spada u red gradova sa širokim srcem, uvek je u našem gradu bilo puno dobrovoljnih davalaca krvi i taj trend se nastavlja.Deo zasluga za to verovatno pripada i nama jer dobrovoljno davalaštvo krvi je preko statuta Crvenog Krsta u našem mandatu.Sutra je Dan davalaca krvi i mi smo, iako radimo u teškim uslovima i bez značajnijih sredstava, uz pomoć lokalne samouprave organizovali ovu akciju  i spremamo se za narednu 14. juna kada je Svetski dan dobrovoljnih davalaca”, rekao je gostujući u emisiji Radija Kosovska Mitrovica Saša Nikolić sekretar Opštinske organizacije Crvenog Krsta.

Rekao je da očekuje redovne davaoce krvi , da se sutra odazovu akciji ali i nove , koje je ohrabrio da je sam čin davanja krvi ,human gest koji  mnogo znači.Nikolić je rekao da će kao i svake godine dobrovoljni davaoci dobiti skromne poklone.Podsetio je na mesto akcije a to je transfuzija Klinicko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici.

Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još