Uskoro uređenje infrastrukture Kosovske Mitrovice

Radovi na uređenju ulice Lole Ribara u Kosovskoj MItrovici  počeće uskoro zahvaljujućI sredstvima Vlade Republike Srbije odnosno Kancelarije za Kosovo i Metohiju, saopštio je danas predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

Istovremeno, počeće i sanacija udarnih rupa u celom gradu.

Posebno je značajno to što će u saradnji sa Direkcijom za puteve Srbije uskoro početi i radovi na sanaciji klizišta na ulazu u Kosovsku Mitrovicu, naglasio je Spirić. Izvođenje ovih radova pomoći će Ministarstvo za građevinu Vlade Republike Srbije.

“Ta deonica od 100m je ključna i problematična i nadamo se da ćemo uspeti da sredimo ovaj višedecenijski problem  uz pomoć Ministarstva građevine Vlade RS” rekao je Spirić.

Najavljeni radovi, kako objašnjava Spirić, rezultat su pokretanja posebnog paketa mera Vlade RS sa ciljem poboljšanja  životnih uslova za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Na današnjoj konferenicji on je najavio da će uskoro za 35 pripravnika biti omogućeno stažiranja a u narednih petnaest dana očekuje se da se jave Mitrovčani sa završenim visokim obrazovanjem.

Govoreći o obeležavanju 9. Maja Dana pobede nad fašizmom, Spirić je najavio da će tog dana u 12h u Mitrovačkom dvoru biti održana, sada već tradicionalna Akademija.

“To je dan kada treba da pokažemo jedinstvo a ono mora da bude konstantno prisutno” poručio je Spirić.

Comments

Pročitaj još