• Početna>
  • Vesti>

Učenici iz Lapljeg Sela i Suvog Dola na karnevalu u Kragujevcu

Povodom dana grada Kragujevca, 6. maja – Đurđevdana, Turistička organizacija Kragujevca tradicionalno organizuje Đurđevdanski dečiji karneval.

TO Gračanice u saradnji sa TO Kragujevca već petu godinu zaredom organizuje učešće učenika osnovnih škola sa teritorije opštine Gračanica na ovom karnevalu.

Turistička organizacija Gračanica, angažovala je decu iz OŠ „Braća Aksić“ iz Suvog Dola, izmešteno odeljenje iz Lipljana i osnovce iz škole „Miladin Mitić“ iz Lapljeg Sela, da naprave prigodne maske i učestvuju na Karnevalu u Kragujevcu.

Grupa od 36 učenika iz osnovnih škola sa teritorije opštine Gračanica, u pratnji učitelja i predstavnika TO Gračanice, krenula je 5. maja u 12 časova za Kragujevac.

Karnevalska povorka krenula je 6. maja, u 10 časova, centralnim gradskim ulicama u Kragujevcu. Organizovan je bogat zabavni program i izbor za najlepše karnevalske maske, a za su pobednike su obezbeđene vredne nagrade.

Nakon učešća na Karnevalu „Kragujevac, moj glavni grad“ deca su sa licenciranim vodičem obišla Kragujevac i spomen park Šumarice, a potom ručala sa ostalim gostima iz drugih gradova.

Prevoz učenika obezbedila je opština Gračanica, dok je smeštaj i hranu obezbedila TO Kragujevca.

Zahvaljujemo Turističkoj organizaciji Kragujevca i opštini Gračanica na pomoći u organizaciji, navodi se u saopštenju.

 

Izvor : TV Most

Comments

Pročitaj još