Đurić čestitao Dan Goranaca i Dan Opštine Gora

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je svim žiteljima Gore, kao i svim Gorancima, čestitao Đurđevdan – Dan Goranaca i Dan Opštine Gora.

“Vlada Republike Srbije i Kancelarija za Kosovo i Metohiju nastaviće da se bore za bolji život svih Goranaca, za izvesniju i srećniju budućnost. Naša dva naroda će, kao i do sada, ceneći čestitost i poštenje kao vrednosti koje nas neraskidivo povezuju, nastaviti da prevazilaze teškoće i sva iskušenja koja su pred nama”, poručio je Đurić u čestitki.

Prema Đurićevim rečima, Goranci zaslužuju nesebičnu pomoć i podršku Srbije, jer do sada su uvek bili lojalni građani svoje države, a sa Srbima su delili i dobro i zlo.

“Neraskidive veze poštovanja i prijateljstva između Goranaca i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji istkane su na zajedničkom poreklu, muci, stradanju i trpljenju. Takođe, zajednička nam je i borba da ostanemo i opstanemo na našim ognjištima na Kosovu i Metohiji i zato vas niko bolje od nas ne razume kada u Gori kažete: Izdržaćemo, prebolećemo, otići nećemo. Gora pobediti mora!”, poručio je Đurić.

 

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."