Todosijević: ZSO isključivo po sporazumima iz Brisela

Ministar za lokalnu samupravu u ostavci Ivan Todosijević izjavio je da su predstavnici Srpske liste predstavnicima EU, članovima Upravljačkog tima, jasno preneli da Zajednica srpskih opština može biti formirana isključivo na osnovu sporazuma koji su postignuti u Briselu.

Prištinska Koha, naime, konstatuje da predstavnici Srpske liste i premijer Ramuš Haradinaj imaju potpuno suprotne stavove kada je reč o formiranju te zajednice, što je u Briselu potpisano pre više od pet godina, a Priština do sada ništa konkretno nije učinila.

List precizira da dok s jedne strane premijer kaže da će smernica za osnivanje ZSO biti odluka Ustavnog suda, sa druge, njegovi podređeni kao referentnu tačku uzimaju samo sporazume iz Brisela.

“Jasne smernice za rad Upravljačkog tima su sporazumi postignuti u Briselu. Predstavnicima EU koje su članovi Upravljačkog tima sa kojima smo se susreli nakon početka rada jasno su naveli da će raditi isključivo na osnovu dogovora postignutih u Briselu”, rekao je Ivan Todosijević za Kohu.

Izvor RTS

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."