Oglasila se supruga Olivera Ivanovića

Supruga Olivera Ivanovića rekla je za “Večernje novosti” da će imati šta da pita tužioce koji se bave slučajem ubistva lidera GI SDP.

Ovog meseca bi ona trebalo da da izjavu Specijalnom tužilaštvu, pošto su to učinili Ivanovićev brat i stranačke kolege.

Milena Ivanović kaže da će zbog zida ćutanja koji i dalje stoji, a u vezi je sa istragom, osim pitanja na koja će sama odgovarati, imati i ona šta da pita tužioce.

Iako je prošlo više od 100 dana od ubistva Ivanovića, niko od članova njegove porodice još nema nikakvu zvaničnu informaciju o slučaju. Njegova supruga kaže da ima razumevanja za to da se zbog istrage ne smeju saopštavati informacije, ali ukazuje na to da je dug period ćutanja od gotovo četiri meseca.

“Ono što me dodatno plaši je iskustvo iz nekih prethodnih slučajeva, gde se pokazalo da su sve manje šanse da se nešto otkrije kako vreme prolazi. Pitaću tužioce da li ovo odugovlačenje znači neki ozbiljan rad na slučaju i kada mogu da saznam rezultate tog rada, ili je u pitanju samo odugovlačenje da bi se sve sakrilo i zaboravilo”, navodi Ivanovićeva.

Prema njenim rečima, poneku nezvaničnu informaciju dobije iz privatnih izvora, ali ima i mnogo spekulacija.

“Zato je veoma bitno da znamo zvanično dokle se stiglo sa istragom i šta možemo da očekujemo. Naš jedini cilj je da se nađu i kazne počinioci i nalogodavci ovog gnusnog zločina, i od toga nećemo odustati. A veoma mi smeta tišina koja je zavladala oko ubistva…”, kaže.

Milena i njen sin Bogdan nastavili su život u Beogradu.

“Mitrovica mi je nepovratno uzela ono što sam najviše volela i zato sam odlučila, kad se ova tragedija desila, da zauvek napustim ovaj grad. Drugi razlog je to što je Oliverov grob u Beogradu i na ovaj način smo bliži njemu”, zaključuje Milena Ivanović.

 

Izvor : Radio Kontakt plus / B92

Foto : Radio Kontakt plus

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."