Haradinaj: Možemo da se pomirimo sa neprijateljima

Priština — Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da je partija ABK u stanju da kao politički subjekat ode daleko da se pomiri sa onima koji su im bili neprijatelji.

On je dodao da sve to čine zbog novog života na Kosovu, prenosi Koha ditore.

On je dodao da sve to čine zbog novog života na Kosovu, prenosi Koha ditore.

“ABK ima hrabrosti da postigne pomirenje i karakterišu ga unutrašnje i međuljudsko, međuversko, političko pomirenje, kao i ono sa jučerašnjim političkim protivnicima, ali pomirenje se ne događa krišom, već za stolom”, kazao je Haradinaj.

Prema njegovim rečima, ove karakteristike su učinile da ABK bude svoja, kao i partner drugima.

“Pozivam sve na Kosovu, i velike i male, da ako im je stvarno potreban neko ko vodi realnu politiku, ko se suočava sa problemima i ne krije se, već je i lojalan – dajte nam priliku, verujte nam kao što ste činili do sada”, rekao je Haradinaj.

Gosti na svečanom prijemu bili su ambasadori na Kosovu, predstavnici Srpske liste, DPK, Inicijative i predstavnici nezavisnih poslanika.

Izvor Tanjug

Comments

Archives

"This project was funded through a U.S. Embassy, Pristina grant.  The opinions, findings, and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author(s) and do not necessarily reflect those of the Department of State."

"Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë. Mendimet, përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit(ëve) dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit."

“Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini. Mišljenja, stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru(ima) i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta."