• Početna>
  • Vesti>

Delije iz Kanade donirale medicinski krevet dečijem odeljenju

Delije iz Ontarija u Kanadi donirali su multifunkcionalni medicinski krevet dečijem odeljenju bolnice u Kosovskoj Mitrovici. Vrednost donacije je oko 700.000 dinara. Ovo je prvi korak ka formiranju poluintezivne nege na ovom odeljenju.

Organizacija “Delije-Ontario” koja okuplja navijače Crvene zvezde u Ontariju u Kanadi, donirala je višenamenski medicinski krevet odeljenju pedijatrije bolnice u Kosovskoj Mitrovici.

Ispred Fondacije Delije, Miroslav Ilić kaže za Radio Kontakt plus da ovo nije prva humanitarna akcija na Kosovu i da su prethodno donirali pomoć odeljenjima ginekologije u Gračanici i pedijatrije u Lapljem Selu.

“Stalno smo prisutni tamo gde su Srbi. Želimo i ovim putem da im pokažemo da smo uz njih, da im malo olakšamo svakodnevicu, da se pacijenti osećaju kao da su u Beogradu i da imaju dobre uslove da se leče,”- kaže Ilić.

On naglašava da su “Delije Ontarija”,  dugogodišnji prijatelji Srbima na KiM, da će dečijem odeljenju bolnice u Kosovskoj Mitrovici pomagati i u buduće.

Podseća da svake godine u Gračanici organizuju humanitarne utakmice i da su na taj način pomogli bolnicu u Pasjanu, te da pomažu i manastirima Visoki Dečani i Draganac.

“Želimo ovim putem da olakšamo lečenje najmlađih, pokažemo da smo tu da pomognemo našem narodu jer znamo da je na KiM teško živeti. Njavažnija nam je ginekologija gde se rađaju deca, a pored toga i pedijatrija gde se deca leče,”- ističe Ilić.

Načelnik odeljenja pedijatrije u bolnici u Kosovskoj Mitrovici dr Zoran Savić zahvalio se Srbima iz Kanade i Fondaciji Delije na donaciji.

“Dečije odeljenje planira da formira jednu poluintenzivnu negu u sobi br. 4  i ovo je prvi korak u tom pravcu, korak koji nam je omogućila Fondacija “Delije””- naglašava Savić.

Navijačka grupa Delije Sever osnovala je svoju dobrotvornu organizaciju sa ciljem da uspostavi sistematično i kontinuirano pružanje pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Fondacija Delije nastala je kao kruna višegodišnjeg dobrotvornog rada ove navijačke grupe i kao plod potreba srpskog naroda na teritoriji na kojoj je on najugroženiji.

 

Izvor : Radio Kontakt plus

Foto : Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još