• Početna>
  • Vesti>

Banja Luka: Jubilarni fudbalski turnir veterana FK “Vrbas” i klubova sa KiM-a

Jubilarni deseti turnir fudbalskih veterana sa Kosova i Metohije i Republike Srpske održava se u Banja Luci. Fudbalere sa KiM-a ugostiće veterani FK “Vrbas i prijatelji” na stadionu ovog kluba, u  banjalučkom naselju Srpske Toplice, od 14 i 30.

Prvi turnir održan je 2008. sa veteranima FK “Trepča” iz Kosovske Mitrovice, a kasnije je proširen na FK “Mokra Gora” – Zubin Potok i FK “Gračanica” iz Gračanice.

Upravo su veterani Vrbasa i Trepče najzaslužniji za bratimljenje Banja Luke i Kosovske Mitrovice 2014. godine, podsećaju iz Odbora za pomoć KiM.

Ovogodišnji turnir posvećen je, dodaju – narodu na Kosovu i Metohiji i deci iz udruženja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice, koje je ovaj odbor u više navrata pomagao.

Banjalučani će takođe uzvratiti posetu – 28. juna – na Vidovdan:

“Radujemo se našem desetom odlasku na Vidovdan, 28. juna 2018. godine, na Kosovo i Metohiju, gde ćemo odigrati Vidovdanski turnir, a domaćini i ove godine su veterani FK Mokra Gora iz Zubinog Potoka.”

Na Vidovan će Banjalučani, kako je najavljeno, prisustvovati i vidovdanskoj liturgiji u porti manastira Gračanica, položiti vence  na Gazimestanu, ali i posetiti Kosovsku Mitrovicu i Zubin Potok.

 

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još